header

 

Verslag Competitie wedstrijd  RKASV D2 - Geulsche Boys D1g dd. 23-11-2013

 

Hallo beste vrienden, zwarte pieten, sinterkloazen, PRINSEN EN PRINSESSEN, supporters, ouders en overige lezers. Na vorige week afwezig te zijn geweest hierbij wederom een wedstrijdverslag van afgelopen zaterdag, DE TOPPER TEGEN AAAAAMBEI.......
 
Gezien een kennismaking uitje van onze Carnavalsprins en prinses Jan de 3e en Chantal, waren beiden er helaas niet bij.
We hadden van de week goed, fel en hard getraind om iedereen op scherp te zetten tegen de absolute topper tegen ASV d1. Deze ploeg had tot dusver alles gewonnen met dikke cijfers, de gedoodverfde kampioen dus. Opvallend dat onze Kyra Guardiola, mooie getinte dochter van Luud en Bianca, op dinsdag dusdanig van keer ging dat de Gemeente Meerssen zich afvroeg wat er met ons trainingsveld gebeurd was......Kyra werd, mede door felle en fanatieke coaching M , dusdanig gretig en fel dat zelfs onze Ummel Cech zich afvroeg wat er met zijn stiekeme jeugdliefde (grepke) loos was. Haar altijd losbondige lach was veranderd in een tijgerachtige speelster die zo fanatiek trainde waarbij elke speler bang van werd. Is dat Kyra....? Ja dat is Kyra, een voorbeeld hoe je de training aangaat voorafgaande aan de topper der geel- en blauw-hemden ! Klasse Kyra, maar dat had je al laten zien op je rechtshalf plaats in de wedstrijd tegen Schimmert, ga zo door zou de juf zeggen.
Daarbij ook de rest van onze groep deed uitstekend mee, Sam The Hooligan zit weer in een periode dat er slidings uit de mouwen worden getoverd en in een positieve 'flow' zit, goede voortekenen dus.
 
Vertrek zaterdag vanuit parkeerplaats onder (good Kusj....). In de vroege ochtend werd het Miljoenenquintet nog even geconfronteerd met een aantal late afmeldingen: Daan de Alleskunner dacht bij de scouting op vrijdagavond zonder parachute van 20 hoog uit een boom te springen en kwam hard ten val, onze Siemke the Panter had op vrijdagavond nog 18 kilo mosjele gegaete bie ut hepke en loagen hum get zwoar op de maag (of zouden het de zenuwen zin gewaes.... zoja nurges veur neudig Siem, voetbal is de belangrijkste bijzaak in de wereld, tot dinsdig. Gelukkig had M op vrijdagavond nog Nel weten te bereiken die op het punt stond richting Ladies Night te gaan. Het zou mooi zijn als we onze Mike de hele competitie (op de eerste 2 na die we verloren...) zouden vragen en tegen de koploper niet. Nadat M een persoonlijke 'Chippen Daler show' voor Nel opgevoerd had, gaf laatstgenoemde uiteindelijk de doorslag dat Mike mee ging, thxs Mighty Mike !
Opmerkelijk voor vertrek dat onze Sjeng the Killer zijn pilkes vergeten had om rustig te blieven. We kregen nog even een 'knastercross' act opgevoerd in de auto van Cindy en de sjokbraekers en geluidsintallatie werden nog even getest. Tip; Sjeng loat die pilkes mer jekere zoaterdig zitten !
Genoeg geleurterd, op noa Amby voor de wedstrijd.
 
Aangekomen kregen we de mooiste rondleiding door de catacomben van het nieuwe sjwumbadcomlex van Mestreech wo ASV en Willem 1 auch zien optrekje heie gevonge. Aaambei wol oos hiemit oet de wedstrijd halen door oos een kleedlokaal samen met GB E1 laten te delen, helaas hei Timo hie ein puupke geloaten en mosten veer in ein anger kleidlokaal plaatsnummen omdat ze gein gaasmaskers in het duurste trainingscomlex van Mestreech hadden.
Tijdens de warming up bleek dat Ivo Het Brein te veel last had van een kwetsuur opgelopen op de training afgelopen donderdag. Voor risico's achterin te vermijden dan maar even ernaast beginnen. Jammer want achterin stond het goed. Kyra nam de plaats in op rechtsachter. De overige opstelling zoals bekend.
Amby begon fel en voortvarend aan de wedstrijd. We werden teruggedrongen en stonden met de rug tegen de muur. Helaas door een ietwat ongelukkige uittrap van onze keeper belandde de bal in de voeten van een Amby-speler. Deze speelde een steekpass binnendoor waardoor we met 1-0 al na 2 minuten achterkwamen. Jammer, maar we speelden niet goed op dat moment. Na een tiental minuten kregen we grip op de wedstrijd. Met name op rechts Kyra, Sjeng Guy haalden regelmatig de achterlijn. Na mooi combineren werd er een leep passje op onze Nol gegeven, de eerste vlaggenier van Amby, 6 meter hoog en drie meter breit,  dacht oei die kan zo maar richting doel lopen, ik steek dat ding maar omhoog.......gefoetel dus van bovenste plank. M en Cookie bleven rustig want je weet het van te voren, ze liggen niet voor niks zo kort bij Willem 1 , jammer mooie kans op 1-1 verloren. Het was duidelijk dat we in de wedstrijd zaten, en de koploper werd zenuwachtiger. We waren de bovenliggende partij. Bij een doorbraak van de blauwhemden wilde Yael de bal nog wegwerken maar raakte hem dusdanig verkeerd dat de bal via een boog over de uitkomende Mike heen vloog en een ambyspeler de 0-2 simpel kon binnenwerken. Totaal onnodig gaven we dus 2 doelpunten aan onze tegenstander. Gelukkig deed Amby verder niks met de kansen (uit buitenspelpositie welliswaar, maar ook ons Bolke laat wel eens een steekje vallen). We toonden veerkracht, het middenveld werkte hard en Yael bleef rustig achterin, erin blijven geloven.
Toen op slag van rust, onze Nol Reuss kreeg de bal aangespeeld en snelde richting het doel, enigszins gelukkig dwarrelde de bal tussen de keepers benen akelig langzaam over de doellijn 1-2 !!! We zaten weer helemaal terug in de wedstrijd, erg lekker zo vlak voor rust, Amby wankelde....
 
In de rust waren er glimlachjes te zien op de kopjes van de spelers, zelfs Ferdi van de Flup zei tegen ons Mes 'kom op het Yael' ! Yael zeer verontwaardigd want: 'Ferdi zegt anders nooit iets tegen me..." is dit een begin van een nieuw liefdeskoppel.....hahaha, we gingen er voor de tweede helft.
Tactische tips werden doorgenomen en terug de wei (wel met kunstsprieten) op. Eerlijk gezegd kwamen we er in de tweede helft niet aan te pas. Maar onze verdediging is ijzersterk en die bleven ons overeind houden.  Opmerkelijk dat Amby meer conditie bezat dan de onze, het middenveld werd overlopen en de blauw-witten kwamen dichter bij Mike maar toch niet gevaarlijk. Duidelijk was dat de Amby-leiders en Scheids op de tussenliggende momenten van twijfel telkens in het voordeel van ASV een beslissing namen. Kennelijk hadden ze dat nodig, want de angst en respect voor ons spel was er dan toch wel degelijk. Nadat onze Sam the Hooligan een bodycheck van zijn tegenstander vakkundig opgevangen had deelde Sam een scherpe maar faire duw terug uit, de scheids dacht fluit maar gauw en opgooibal terwijl Sams tegenstander de eerste overtreding maakte. Even later een typerend moment van de topper. Nadat onze Luud Gardiola al ettelijke malen had aangegeven dat een gegeven corner duidelijk een achterbal was, kreeg Amby een corner. Onze Mike zag de bal komen en wilde hem bij de eerste paal vangen, helaas dat een blauwhemd hem een dubbele hernia in de rug duwde, gevolg bal over Mike heen en tegengoal. Iedereen die Mike zijn eerlijkheid kent weet dat hij nooit niks tegen de scheids zal zeggen, maar Mike ging verhaal halen op nette manier hetgeen zijn eigen waarneming geloofwaardiger maakt dan het 'marchanderen' van de jonge scheids. Stand 3-1.
Opvallend feit was dat de Ambyse Leider steeds al voordat de scheids zijn beslissing kenbaar had gemaakt, gezien had wat er gebeurd was. Maar wel altijd in het voordeel van hun, ingooi voor blauw, corner voor blauw etc. Dan is het voor een jonge scheids makkelijk deze snel over te nemen.
Bij een blessure van Demi, verzwikte enkel, vroeg M op passende wijze aan scheids zijn eigen wedstrijd te fluiten en niet steeds de waarnemingen van de 'waarzeggende ' leider van ASV te volgen. Dit konden zowel scheids als asv-leider niet respecteren en een kleine woordenwisseling volgde....
 
Onze Guy Siem the Boesjong, in de eerste helft nog goed op dreef, stond in de tweede helft genageld aan de zijlijn. Plots schrok hij wakker, kapte zich vrij en gaf een leuke pass op Nol, goeie kans die helaas niet kon worden afgemaakt, 3-2 was verdiend geweest maar was ons niet gegund.
Einde wedstrijd 3-1 verlies. Toch wel terecht maar met opgeheven hoofd. M en ASV-leider shake hands, streep eronder en high 5 naar binnen, met opgeheven kopjes, zelfs de Amby leider zei, na felicitaties M aan hun, dat we een goeie wedstrijd gespeeld hadden, leuk.
 
De kleine Generaal bracht per TGV Mike naar Geulle want hij wilde nog bij de c1 meespelen, helaas bij station Geulle aangekomen bleek dat de C afgelast was, kop koffie en pint hou je tegoed Bol !
 
Op de terugweg naar de auto's werd nog tussen Cindy en M geevalueerd waar het nu aan gelegen had, die Cindy heeft inzicht beste lezers:
* Cindy foetelende grens ?
* Voorzeggende leider asv, vlgns Cindy altijd commentaar ?
* Conditiegebrek ?
* ...........
 
Cindy had het eindwoord, Kira de Boevieeee ! onze 12e man was er niet bij geweest. Inderdaad daar lag het aan, mooie eindconclusie Cindy.
Na het uitsturen van 2989 amberalerts konden we Sjeng the Killer, tijdens de wandeling van 26 kilometer kwijt geraakt, ophalen bij het Geusselt stadion en konden we uiteindelijk huiswaarts.
 
Volgende week de laatste wedstrijd tegen Geertruidse Boys, inzet 4e plaats. Moet kunnen lukken.
 
Supporters, ouders en overigen, bedankt en tot zaterdag 30 november.
 
Groet,
De Geullenaar.

Verslag Competitie wedstrijd  Schimmert D1 - Geulsche Boys D1g dd. 9-11-2013

 
Na een hele week niet te kunnen trainen vanwege het slechte weer m.a.g. afgekeurde velden in Geulle vertrokken we afgelopen zaterdag evengoed met volle moed de berg op richting Schimmert.
Omdat de C1 was afgelast konden we wederom gebruik maken van Mike's diensten. Vertrek half 11 onder in Geulle, met Sam onze Hooligan op het laatste moment aansluitend wegens een kapotte handschoen die eerst genaaid moest worden door vader Ralf hetgeen iets langer tijd in beslag nam. Die van boven berg aaf en berg op........die van onder berg op en berg aaf........Cookie volgende keer boven vertrekken es veer noa Schimmert afreizen ;-).
 
Aankomst Schimmert. Mooi comlex met mooie kantine en een veld met lange sprieten en lekker vettige ondergrond. Bij aankomst stond al een compleet ontvangstcomite van Schimmert ons op te wachten, na een heuze speurtocht door kantine en ballenhok kwamen we dan toch bij de kleedkamer in huislijke woonkamersfeer. Eerst een goeie warming up en daarna terug naar binnen voor de opstelling.
Wedstrijdbespreking waarin vooral benadrukt werd dat stand op de ranglijst zeker niet onderschat moest worden. Schimmert had pas 3 wedstrijden gespeeld waarvan 2 betere en een mindere tegenstander had getroffen.
Half 12 begin wedstrijd. Onze achterhoede intact laten en proberen iedereen zoveel mogelijk te laten spelen, maar eerst achter dicht houden. Dus onze defenders; Yael, Joep, Ferdi en Ivo. Een solide achterhoede waarmee we voor geen enkele voorhoede hoeven te vrezen. Middenveld Luca geflankeerd door onze mooie hardwerkende dames Demi en Kyra. Voorin Siem op links, Guy op rechts en Nol voorin. 4 wissels; Bjorn, Daan, Sam en Sjeng.
De eerste 5 minuten aftastend, daarna trokken we de wedstrijd naar ons toe. We speelden gaanderweg steeds beter. Doelpunten bleven uit. Plots een uitval van Schimmert, Yael had het in de smiezen en maakte een zeer correcte sliding op de bal. Helaas floot de jonge scheids van Schimmert een vrije trap tegen,  geheel onterecht gegeven. Zijn uitleg was dat het net ietsje te fel was, maar fair en fel spelend zijn geen redenen voor een vrije trap te geven. Enfin, gelukkig ging de vrije trap naast, het zou je maar gebeuren. Zoals gezegd speelden we een zeer goede eerste helft, de beste tot nu toe. Onze Guy had een tegenstander onder het motto David en Goliat, waarvan Guy de kleinste was en de reus afstamde van de grootste vrouwelijke 13 jarige Schimmertse. Maar onze Guy is in bloedvorm , een pass van Nolke op Guy, deze laatste nam goed positie zag de lange hoek en scoorde geweldig hoog in verre hoek, 0-1 ! Mooi Guy. Even later scoorde onze excellerende Luca Cech met een mooi schot in het midden van het doel de 2-0. Het spel van onze geel/zwarten was sprankelend. Echt genieten, bal aannemen, actie maken, overspelend. Onze Sam profiteerde van gekluts in de Schimmertse achterhoede en scoorde 'ijskoud' de 3-0. Sjeng de Killer slalomde ook nog een keer door de verdediging en nam de 4-0 voor zijn rekening, ook een bekroning voor een met 'killer-instinct' spelende Sjeng. Goede wissels, met voor de spelers bekende veldbezetting, maakten ons niet zwakker.
Een uitstekende eerste helft werd terecht bekroond met een 4-0 ruststand.
 
Vanwege de vele wissels moest er aanvang 2e helft ook eens achterin gewisseld worden. De balans in het elftal was weg. Balverlies op rechtsmidden veroorzaakte een uitbraak van Schimmert en werd het 4-1. Schimmert kreeg de overhand en werd gevaarlijker. Ook mede doordat er in de tweede helft een donkerharige jongen bij Schimmert achterin plaatsnam, onder de rust te voorschijn getoverd,  die een echte aanwinst voor de blauw/witte verdediging was. Na 12 minuten werden Yael en Ferdi toch weer achterin opgesteld door M en Cookie. Mede doordat Abraham Ummels een weddenschap tijdens de 2e helft had aangegaan met de leiders dat hij bij verlies van  Gb de hele kantine tracteerde...... Dan maar uit eigen beurs betalen, maar met 4-0 voor toch nog verliezen lieten we niet gebeuren. Orde op zaken en we richten ons vizier naar voren. We kregen nog enkele mooie kansen, waarvan een onze Nolke Reuss onbegrijpelijk naast het paaltje tikte....maar aan de verkeerde kant. Jammer, maar opmerkelijk is dat Nol wel altijd veel kansen krijgt, hij werkt er dus ook voor, kop op Nol volgende keer beter. Verder kabbelde de wedstrijd naar zijn einde. Alleen wilde Schimmert nog een keer de truc van 'David en Goliat' herhalen, dit keer in de persoon van Demi en een Schimmerts kleintje......Chantal was bezorgd dat Demi haar opponent zou 'platwalsen' en vroeg de leiders dit te voorkomen uit angst voor schadeclaims ed. Verzoek gehonoreerd.
Einde wedstrijd 4-1 winst. Proficiat Gb !
 
Mooi gebaar van enkele ouders E1 die overige kroost kwamen aanmoedigen nadat hun game gespeeld was, thanks. Uiteraard dank aan de harde kern die plaatsgenomen had op de Schimmertse tribune, luidkeels aanwezig in de vorm van  onze 12e man (Cindy denk aan geel/zwart jasje met nr. 12 voor hond Kira:O)). Bij volgende winst worden jullie op ludieke wijze beloond door onze spelers !
 
Overige aktiepunten:
zie vorige mail, met dienverstande dat Marcel ut Ummelke inmiddels weet waar Abraham de mosterd haalt !
 
Volgende wedstrijd, Scharn thuis waarbij onderschatting niet van de partij moet zijn, lekker trainen deze week en dan zullen we ook zaterdag proberen onze 7e wedstrijd op rij in de winning mood af te sluiten !!
 
Groet,
De Geullenaar.

 

 

Verslag Competitie wedstrijd  Geulsche Boys d1g - RVU d1 dd. 2-11-2013

 

Zaterdag 2 november. Guur, koud, regenachtig (sliding veld)  en wat wind waren de tekenen voor een echte derby, RVU thuis.

Helaas was de Kleine Generaal wegens een wintercheckbeurt bij Wealer in Sittard niet van de partij maar moesten we hem op de hoogte houden via GSM. Getuigd van medeleven en winnaarsmentaliteit ! ok Bol.

Onze geel-zwarten begonnen al redelijk vroeg aan de warming up, terwijl onze rood-witte stilaan onze voetbal-arena betraden.

M kon het leiders duo nog van vorig jaar tijdens de E1 voorjaarscompetitie, de gewonnen wedstrijd waarin helaas een doelpunt van Pelle S moest worden afgekeurd wegens hands ('voor Pauli' die toen in een moelijke periode haar verjaardag vierde'). Leuke gasten met geen capsones.

 

Opmerkelijk dat onze Cindy nu steeds onze mascotte Kira bij zich heeft voor de boel te ondersteunen, ondanks dat onze killer Sjeng verhinderd was. Volhouden Cindy, ivm kou geel/zwart jasje breien !

En jawel hoor, beste lezers, de transfer van Mike van Nel is rond. Helaas wilde Cookie Kusj en Tis geen bedragen noemen maar het schijnt dat er duistere verhalen in de Libor affaire van de Rabobank een vooraanstaande rol gespeeld hebben. Desalniettemin had onze omgeturnde Hertog Jan (voorheen Jan the Hammer, maar vanwege de herintrede van Hertog Jan's  Bokbier en onze Jan hier grootverbruiker van is geworden) in de vroege ochtend een van openstaande aktiepunten vervuld, na de wedstrijd werd keurig een bloemetje aan Nel 'van Monique' overhandigd.

Opvallend feit is dat het langs de zijlijn steeds drukker aan het worden is, zelfs de bezoekersaantallen van het eerste elftal en veteranen samen worden overtroffen.

Verder had Yael haar messen weer geslepen....

 

Aanvang wedstrijd.

We begonnen in onze gebruikelijk opstelling. Demi, Kyra en Nol beginnend op de bank.

Guyke B op rechtsvoor (na een mooie wedstrijd het doel te hebben verdedigd). Sam The Hooligan die in de spits zijn best ging doen. Ivo het Brein op rechtsachter. Een solide verdediging die de laatste 5 gewonnen wedstrijden nog geen goal tegen hebben gekregen !!! Dit zegt toch iets over onze aanpak en zoals Cookie reeds opmerkte: 'achterin maak ik me geen zorgen meer, dat zit goed !'Rest zoals bekend.

Aanvankelijk een rommelige wedstrijd waarin er te gehaast en ongecontroleerd gevoetbald werd.

Wel duidelijk is dat de veldbezetting steeds beter door eenieder ingevuld wordt. Kyra viel in op rechts half en bikkelde en werkte zoals een half moet doen, goed Kyra. Guy vond voortdurend met zijn kap- en dribbelbewegingen de achterlijn hetgeen mooie passes en goed aanvallend positiespel opleverde. Corners zijn mooi om te zien in onze geheimtaal maar moeten niet doorgedreven worden, als het niet kan dan kan het niet.

De eerste helft ging op en neer waarin Geulsche Boys toch de beste kansen afdwongen, het vizier van Nolke stond niet op scherp.

Een RVU speler maakte zijn grens uit voor van alles en nog wat en moest maar eens zijn kop houden, aldus speler richting leider.

Dit soort taal hoort niet en werd door scheids M op goede wijze gesust, sportieve opstuitbal in voordeel RVU en verder.

Enfin rust, niets aan het handje, even naar binnen afdrogen want we waren kletsnat geworden.

 

Tweede helft.

Scheids M vergat de bal mee naar buiten te nemen hetgeen voetballen onmogelijk maakt, hilarisch feit, voorbode van een boeiende tweede helft.....Afbeelding verwijderd door afzender. :|

De wedstrijd werd grimmiger. Daan de Alleskunner ging samen met Bjorn Robben steeds meer druk zetten over links en kwamen gaanderweg de 2e helft steeds dreigender voor het doel van RVU.
Guy speelde, zonder hem te willen voortrekken, een dijk van een tweede helft. Kansen kwamen er maar wilden en mochten er niet in. Nol miste enkele dotten van kansen vrij voor de RVU-keeper.
De RVU defensie wankelde. Plots een aanval over links, via via kwam de bal voor de voeten van Bjorn van Snuf, een aaiende uithaal deed de bal op de paal belanden. Maar Guy had dit alles goed in de smiezen......
Onze Guy S de Boesjong anticipeerde als een lepe tijger die zijn prooi zag.......haalde met rechts uit laag in de lange hoek ! Het net bolde op ! De ban was gebroken, 1-0 !
Guy juichte samen met zijn spelers en aanhang luidkeels, een bekroning van zijn goeie wedstrijd. Nice shot Guy !!
Irritaties waren zichtbaar bij de RVU spelers en trainer.
Bij een schaarse uitval van RVU trad Yael als laatse 'man' reglementair op door een correcte sliding op de bal te plaatsen, een logisch gevolg dat de RVU speler over haar heen viel en Yael met haar kopje op de grond viel.
Volgens de geschreven voetbalwetten, correcte ingreep. 
Laaiend kwam de Rothemse leider het veld in gelopen en betichtte de scheids van alles en nog wat..... Hertog Jan veranderde in een 'herfstbok' en suste de heetgebakerde RVU trainer op gepaste wijze.
M vroeg aan Mike de bal uit te gooien voor behandeling RVU speler en Yael. Mike nam dit letterlijk op en gooide de bal over de achterlijn..... Corner.
Normaal gesproken wordt een bal uitgeworpen voor blessure-behandeling en krijgt de tegenpartij sportiever wijze de bal terug...... Helaas ging RVU verder met de corner, een wedstrijd die harder en harder werd.
De scheids had zijn handen vol en liet zich niet gek maken. Bleef correct fluiten en hield het hoofd koel.
Na een pass op onze Nolke Reuss besliste deze laatse een zinderende 2e helft door de 2-0 te scoren.
De vijfde overwinning op rij zonder tegendoelpunt was een feit.
 
Opmerkelijk feit was dat de uitstekende grensrechter van RVU (Dhr. Frank Smeets, zelf vele jaren scheids in amateurvoetbal te zijn geweest) onze scheids M complimenteerde met de uitstekende leiding, hetgeen 'de gefloten prestatie' positief rechtvaardigde. Toch leuk als zo'n iemand zoiets zegt.

Onder het genot van een drankje en hapje werd er nog nagenoten van de overwinning. Verder nog gekeken naar het buurmannetje van Cookie Kusj die met 3 goals een groot aandeel had in de klinkende overwinning van de veteranen tegen Caesar, leuk Afbeelding verwijderd door afzender. ;-)

Verslag Competitie wedstrijd  Geusselt Sport D1 - GB D1g dd 26 oktober j.l.

 
Na een verregende vrijdag moest onze D1 op de zaterdag erna richting Sjengenland en wel Geusselt Sport. Daar we een week stil gestaan hebben qua wedstrijden en ook een training te hebben gemist, was het maar de vraag of we onze winning mood status niet kwijt waren geraakt. Opmerkelijk feit is dat er in de transferperikelen van Keeper Mike Brouns enige stagnatie ontstaan is. Reden oa dat Nel geen bloemetje ontvangen had en een Russische zakenman naast Vitesse Arnhem ook zijn pijlen gericht heeft op onze Mike. Wellicht dat er in de komende 'donkere dagen' een en ander duidelijk wordt. Doorslaggevend punt is dat er voldoende geld op (onder de)tafel komt via het lijntje Kusj Cookie en Tis (zie verslag tegen Slek). Een ieder weet namelijk dat EPM, het bedrijf waar Cookie werkzaam is, het licht heeft gerealiseerd in Stella Maris. Tis heeft hier tijdens een van de laatste raadsvergaderingen iedereen 'het licht letterlijk uitgeslagen' waarbij de schuld gelegd werd in geleverd prutswerk door EPM, laten we hopen dat dit onze verstandhoudingen niet verstoord heeft......
Verder hadden we nog een afmelding van Kyra die samen met Luud Guardiola, na het bakken van de Pietenkoekjes in Barcelona, de boot richting de VN gemist hadden en zodoende de wedstrijd verstek moesten laten gaan.
Demi nam plaats op de reservebank na voor 74,5% weer te zijn hersteld van haar enkelblessure.
 
Na uit de met tralies gepantserde catacomben van Geusselt Sport te zijn gekomen werd de warming up  gestart.
Nadat de kleine Generaal de leiders van Geusselt Sport 'afgetast' had en dacht dat het wel snor zat (stonken nog naar de alcohol en sigarettenrook), bleek de warming up verre van soepel te verlopen.
Onze tegenstanders bestonden uit allemaal 1e jaars D-spelers.
Onderschatting en het niet serieus nemen van 'wedstrijdmentaliteit' lieten zich duidelijk aftekenen. Omdat we Luca Cech niet kunnen missen op het middenveld en zeer belangrijk is voor evenwicht in het elftal, besloten we Guy de Boesjong als de bruine 'Kennet Vermeer' in het doel te laten plaatsnemen. Dapper van onze doorgaans 'rechtsaussenstürmer' die hiermee weer aangeeft een echte teamplayer te zijn .
 
Wedstrijd.
Om Guy te ondersteunen nam papa Maurinjoo plaats achter zijn doel. Guy bleek last van zenuwen te hebben, en niet zo'n beetje ook. M was evenmin zeer nerveus dat zijn dappere kleine pupil in het doel plaatsnam.
De eerste terugspeelbal schoot onze Guy pal in de voeten van de rechtsbuiten van Geusselt Sport, Guy bleef kalm en duwde, volgens Guy achteraf zeer slim opgelost......, de aanvaller zover naar buiten dat hij alleen in het zijnet kon schieten......pfff opluchting alom. Ook bij M die luidkeels en 'onprettig' onze dappere Guy verwittigde altijd over de zijkant een bal uit te schieten. Een en ander werd ook door de meegereisde supporters ervaren en hadden de gsm bij de hand voor 112, Maurinjoo was een hartinfarct maar net ontsnapt. Verder wordt onze Paulie weer gewenst voor het uitdelen van keelpastilles, tot zaterdag Pauli !
De eerste helft was het aankijken niet waard. Alles liep mis. Enig excuus zou de wind tegen kunnen zijn maar dan nog. Onze Guy hield het doel schoon en enkele uitbraken via Daan of Siem stierven in armoede.
Rust.
 
Tweede helft.
Wind en zon in de rug. Even terug trekken en een cirkeltje met enige rust en korte evaluatie eerste helft. Met name de agressie en beleving om te winnen ontbrak bij velen. Typisch is dat op een doordeweekse training er agressief gespeeld wordt en harde duels worden uitgevochten, dat moesten we in de tweede helft ook doen. Mouwen opstropen en afgesproken dat Geusselt Sport niet meer in de buurt van Guy zou komen. Papa M dacht dat Guy beter af was zonder te kort in zijn buurt te gaan staan en nam wat verderop plaats, hetgeen voor vader en zoon meer berusting zou geven, klasse bal Guy.
Beginnen met een risicovolle opstelling waarin resultaat even voorop stond en Ivo het Brein op rechtsvoor zou plaatsnemen, Sam the Hooligan op rechtsachter.
Vanaf het fluitsignaal was het duidelijk, onze helden en heldinnen hadden de rust-speech goed begrepen en begonnen overtuigend aan de 2e helft. Bjorn dacht niet meer aan Snuf en speelde als herboren bijna foutloos, Luca Cech hield zijn positie en Sjeng the Killer was heer en meester zodat het middenveld heerste. Ferdie dacht aan geen enkele van zijn 26 opgelopen blessures meer en legde elke Geusselt Sport-aanval over links lam. Dan een mooie uitval op links via Bjorn naar Daan, deze laatste alleskunner zweepte de bal voor en bij de tweede paal schoot Ivo het Brein 'niet nadenkend' knap strak in het doel, 0-1 ! Mooie aanval en verdiende voorsprong. Er werd meer gejuicht dan ooit tevoren ! Zenuwen waren weg en onze matadoren gingen door. Uit een wederom mooie combinatie schoot onze Nol Reuss bekeken de bal laag in de linker benedenhoek 0-2 ! Inmiddels was Ivo uit tactische redenen terug verhuisd naar rechtsachter en nam Siem the Panter plaats op rechtsvoor. Siem liep de ene 100mtr na de andere en strooide met lepe voorzetten, een ervan belandde tussen een twijfelende keeper en Nol Reuss. Nol bedenkt zich in dit soort situaties niet en met een onderkantvoet sliding duwde hij de 0-3 in het doel. Wedstrijd was gelopen, spanning overheerste in de eerste helft maar op karakter en geloven in eigen kunnen kantelde we wedstrijd door een sterke tweede helft. Joepie Knoest vertrouwd solide spelend op de voorstoppersplaats en Demi nog ietwat spelritme missend na een 6-tal weken geblesseerd te zijn geweest, beiden niet te vergeten in dit verslag.
 
Openstaande actiepunten:
* achterstallig onderhoud elektronica Stella Maris                        
* bloemetje Nel ivm transfer keeper Mike                                    
* keelpastilles en tongpilletjes voor M
* felicitaties voor een aanstaande Abraham binnen de groep          
* het slijpen van Yaels messen
* afspraak maken bij Streukens Hoorapparaten, Yael
 
Verder nog felicitaties aan het carnavalistische bruidspaar Cookie Kusj en prinses Bianca, die beiden onlangs de 4x11 jarige leeftijd bereikt hebben, het bier vloeide rijkelijk in de bomvol gelopen kantine van Geusselt Sport,
krijgen we toch nog een Prinselijk Paar (met prinses) tijdens Carnaval 2014 !
 
 
Supporters, ouders en bekenden tot as zaterdag in de Goälse Arena voor 'Der Kolenpotderby' tegen RVU D1, wederom een ietwat sterke maar zeker gelijkwaardige tegenstander, als jullie zorgen voor een echte derby-sfeer beloven onze spelers het spetterende vuurwerk en de nodige doelpunten, met hopelijk Mike van Nel in het doel !!!
Tot Zaterdag.
 
Groet,
De Geullenaar.

Verslag Competitie wedstrijd  GB D1- Jekerdal D4 d.d.12 oktober

 
"In de winning mood" dat was de slogan vooraf aan de wedstrijd in de kleedkamer. De kleine Generaal wist onze jongens en meisjes uit te leggen wat het betekend als je drie wedstrijden achter elkaar gaat winnen en pakten dit goed op. Ondanks de matige trainingsopkomst afgelopen week vanwege allerlei redenen en een 'oktoberfest van onze 7 en 8 ste groepers in De Koestal in Moelingen' kwamen we fris aan de warming up.
Afmeldingen van Kyra en de herstellende Demi deden ons weer een beroep doen op onze Mike van Nel, 'thanks Mike', het openbreken van je contract bij de C met bijbehorende afkoopsom in de vorm van een 'bloemetje' @= is in volle gang gezet door onze Russische zaakwaarnemers. Hoogstwaarschijnlijk zullen de transfersommen van Bale en Ronaldo nog voor november uit de boeken geschreven worden.....
 
Yael het Mes als laatste man met Joepie Knoest weer terug op de voorstoppersplaats vormden het ijzeren duo achterin. Vanwege zijn fantastische eerste helft tegen Leonidas, kreeg Sjeng de voorkeur op rechtshalf hetgeen hij bekroonde met vele omhelsingen, envelopjes en high 5's richting M en Bol. Sam the Hooligan op rechtsachter, Bjorn van Snuf links half, Guy op rechtsvoor, Nolke in de spits, Ivo linksvoor, Daan en Siem stand in.
Onze scheids werd vooraf met een moeilijke vraag geconfronteerd. Jekerdal had een jongen met Down syndroom in de ploeg, Thijs genaamd. Ze wilden hem als 12e speler laten meedoen bij hun.
Maurinjoo's eerste ingeving was dat dit voor onze eigen spelers vanwege veldbezetting en afleidend gedrag zeer verwarrend zou overkomen. Nog even via hotline KNVB en This geverifieerd te hebben, gewoon 11 tegen 11 en mocht de wedstrijd 'gelopen'zijn dan onze Thijs als 12e man dan maar mee laten doen. Zijn pleziermoment was het feit dat ie de fluit van onze scheids uit de handen trok en al fluitend het veld overtrok, nog net ontbrak een polonaise, hilarisch moment hetgeen zowel Gb als Jekerdal aan het lachen bracht. Na een high-five van Maurinjoo richting Thijs was deze laatste de gelukkigste man in de aanvangsfase...
 
De wedstrijd.
Al snel werd duidelijk dat GB een maatje te groot was voor onze zuiderburen die welliswaar geen woord 'mestreechs' spraken. Luca Cech solorend op mid mid brak de ban door de 1-0 tegen de touwen te schieten.
Onze Nolke Reuss bracht met een halve omhaal, die wat weg had van Der Bomber Gerd Muller uit de jaren 60, de stand op 2-0. Na een fraaie combi tussen Guy de Boesjong - Bjorn Robben - Luca Cech maakte deze laatste beheersd de 3-0.
Verder liep GB uit naar een 5-0 ruststand via wederom Nol en Luca.
Rust.
 
Maurinjoo de scheids had met de leiders van Jekerdal afgesproken dat Thijs dan maar als 12e veldspeler mee mocht doen, gezien er niet veel meer te verwachten viel van onze tegenstander en de wedstrijd sportief gelopen was. Wel nog even in de rust onze spelers toegesproken dat er op een fatsoenlijke manier met Thijs omgegaan werd en we er ons niet door uit de wedstrijd moesten laten halen, geconcentreerd blijven voetballen.
Jekerdal had verder niets meer in te brengen, hun gevaarlijkste speler was hun rechtsvoor, die had de pech dat je onze bikkelharde Ferdi van de Flup wel 5 keer voorbij moet rennen want hier kom je niet langs.
Opmerkelijk was de rust waarmee Yael het Mes de verdediging leidde, bal afpakken - versnelling - mooi overspelend de ruimte naar voor zoekend, enige feit was dat Thijsje plots voor Yael ging staan en haar luidkeels boe toe riep, Yael zoals altijd stoicijns niet reagerend. Ook Joepie Knoest (geen enkele overtreding vandaag!) speelde in dienst van en op positie voor het elftal. Duidelijk is dat gaanderweg er toch een elftal ontstaat waartin eenieder zijn funktie / rol gevonden heeft.
Dan het vermakelijkste sportieve moment van de wedstrijd. Onze rechtsvoor in de vorm van Siem the Black Panter kreeg de bal aangespeeld in de diepte van Nol Reuss. Alle twijfels van zich afgooiend volgde een rush richting doel, nog even doorlopen, kijken naar lange hoek, en............schot over de keeper heen .......... prachtig doelpunt van onze Siem ! Publiek langs de lijn, harde kern in de kantine, zwartkijkers langs de bosrand westbroek, juichten allen zo hard dat alle noten van de notenboom van Piet en Truija Maessen boven op de berg in de Heirweg  in een klap alle noten verloor !!! Tor ! Tor ! Mooi, hier betaal je entree voor, hier kom je voor naar GB d1 kijken !:-) 6-0.
Een van richting veranderd schot van Nol liet de 7-0 aantekenen. Einde wedstrijd.
Nu focus op balbezit en uitdiepen van combinaties in de trainingen. Zeer belangrijk punt is dat we onze posities blijven bezetten en niet overal op het veld kunnen zijn, daarvoor is het teamsport.
 
In de kantine werd nog vergezeld van koffie en juupke nagenoten van de game. Opvallend feit is dat de Ummelkes altijd arm in arm het sportcomlex verlaten, ook meestal als laatste.....echte liefde :-x.
Supporters, spelers en alle anderen een prettige herfstvakantie en tot de volgende keer.
 
Note; man of the match................Thijs.
 
Groet,
De Geullenaar. 
 
 

Verslag Competitie wedstrijd  GB D1- Leonidas Wolder D2

 
Hierbij op verzoek van velen van jullie dan toch nog recent wedstrijdverslag. Telefoons op ons hoofdkantoor stonden roodgloeiend of er iets gebeurd was, al Quaida ingevallen was, communicatienetwerk verstoord was, iets ernstigs was gebeurd ......
Beste Lezers (2 of 3 ;-)) no panic, aangezien de redactie van de Geullenaar een personeelsuitje had richting het Wk  Wielrennen in Florence was er vorige week van de gewonnen wedstrijd tegen Berg/Vilt geen wedstrijdverslag, wel vernomen via La Gazetto dello Sport dat onze Alleskunner Daan Bosto dello Nicolo de winnende goal gescoord had, het feit dat onze robuste Jan The Hammer enige kritiek uitte op de jonge Bergenaarse scheids  is geen opmerkelijk item om genoemd te worden,....hmmm, respecto....:-)))
 
Over naar de orde van de dag. Leonidas Wolder.
Na lovende woorden van onze Kleine Generaal over de trainingsinzet afgelopen week waren de verwachtingen hoog gespannen. Daar Demi nog steeds niet hersteld was van haar enkelblessure was het meespelen van onze Luca Cech zeer wenselijk, ondanks net hersteld van een polsblessure. Mike brouns onze blonde verlosser en sluitpost was bereid ons wederom te ondersteunen door in het doel te gaan staan, Mike chapeau ! een echte teamplayer.
Onze tegenstanders hadden hun trainingscamp opgeslagen in een wei van onze tijdelijke wedstrijdsecretaris Frans aldus aan de Maas. Hierdoor vermeden ze alle files en oponthoud en waren dus zeer vroeg ter plaatse.
Wedstrijdaanvang 12.00 uur ipv 12.15 uur.
 
Onze opstelling zoals gewend met dien verstande dat Luca plaatsnam op de midmid positie. Al snel lieten onze geel/zwarten zien wie vandaag winnen wilde. Agressief spel en goede wedstrijdinstelling deden de tegenstander de stuipen op het lijf jagen. Een uitblinkende Luca bekroonde zijn mooie spel met een bekeken schot dat binnenkant paal het doel inzeilde... mooi 1-0.
De geulsche boys bleven doorgaan, onze alleskunner Daan op links had weer zo'n dag dat alles lukt bij hem. Met zijn goddelijk lichaam (stevig-breed-lengte toch meer van de mam es ziene pap), slalomde hij menigmaal op de linker flank richting achterlijn en doel. Onze Nol Reuss was sterk in zijn rushes en bekroonde een mooie aanval met de 2-0. Het leuke aan Nol is dat als hij serieus kijkt hij de blik heeft van John de Wolf die je opvreet ): en als hij lacht de blauwe ogen van de knapste jong van Brommelen zichtbaar worden.
Nog voor de rust was het onze alleskunner Daan die eenmaal een fraaie aktie laag over de grond afrondde en andermaal de wolderse sluitpost verraste door een poef langs zijn rechteroor waardoor de ruststand uitkwam op 4-0.
Rust.
 
Na de rust bleken de wit/zwarten uit Wolder toch beter uit de kleedkamer te zijn gekomen. Er ontpopte zich een leuke wedstrijd met op en neer gaand spel. De beste kansen waren voor de geullenaren. Helaas doordat elke voorhoedespeler maar al te graag een goaltje maken wil, ontbrak het vernuft in de afronding. Herhaaldelijk liepen we in de buitenspelval. Onze Yael het Mes (op rechtsback al enkele malen Yael De Schaar genoemd...) schreeuwde het over de daken uit toen de grensrechter van Leonidas vlagde voor buitenspel bij een ingooi.....'kan niet is ingooi'!! leuk, natuurlijk liet onze scheids zich niet in de luren leggen en liet doorspelen. Zo zie je wat een beleving kan zitten in onze heldinnen en helden. Nadat Yael zuurstofmaskers en dextro toegediend had gekregen kon ze de wedstrijd voortzetten.....
Zo komen we weer een stukje dichterbij onze doelstelling, teamvorming. Man of the match: GB D1 allemaal ! klein pluimpje voor Luca, die toch liet zien over een mooie techniek en spelinzicht te beschikken waardoor andere beter gaan voetballen. Dat is het kenmerk van een topper : 'Een echte topper maakt andere beter'.
 
Supporters en andere fans van GB D1; tot zaterdag thuis tegen Jekerdal D4 en bedankt voor het supporteren !
 
Groet
De Geullenaar.

 

 

 

 

Verslag Competitie wedstrijd  GB D1- Noorbeek Slenaken D1

 
Onze eerste thuiswedstrijd in de najaars-competitie.
Vanwege de grote verwachte opkomst naar onze sterren waren er op het B-veld enkele 'voorwedstrijdjes' georganiseerd.
Supporters die al eerder het complex wilden bezoek konden al een beetje in wedstrijdsfeer komen door de E-spelers te zien schitteren onder het genot van een schraal schijnend zonnetje.
We hadden al feest voordat de wedstrijd begon, onze Luca Cech was vandaag 12 jaren jong geworden en werd luidkeels bejubeld en toegezongen in het kleedlokaal.
Onze Geullenaar van de krant had vernomen dat ook Cindy (mam van Sjeng) jarig was, proficiat ! en van pap Rob Geraets eigen gebrouwen limoncelli likeur als kadootje gekregen had,
 ik zou zeggen laat ons trainersquintet maar eens proeven Rob !B:
 
Zoals we al van Jan The Hammer vernomen hadden ontbrak onze 'brown eyed girl' Demi vanwege een gescheurde enkelband-pees. Tijdens de training opgelopen door in een kuiltje te zijn gestapt en haar enkel verzwikte. ARAG en DAS zijn reeds ingeschakeld voor de ontstane schade te verhalen, immers het trainingsveld was dusdanig slecht 'gewalst' door de onderhoudsdiensten hetgeen dit soort blessures in de hand werkt.
Jammer want Demi is een sterke fysieke kracht op het middenveld welke we goed kunnen gebruiken.
Onze tegenstanders waren erg laat op het GB complex, maar ja Noorbeek ligt nou niet echt in de buurt.....
 
Na een gedegen warming up en het aantrekken van blauwe hesjes (bij het ontbreken van reserve-tenu's die na het spelen tegen de C1 netjes door ons terug waren gezet maar plotseling spoorloos waren), blies Maurinjoo voor het begin van de wedstrijd.
Noorbeek was fysiek sterker maar begon desalniettemin niet geweldig aan de wedstrijd. Het besef dat er iets te halen viel was toch wel duidelijk aanwezig.
Door het omzetten van enkele verdedigers (Het Mes op rechtsachter en Kyra achterin) en het ontbreken van Demi was onze veldbezetting enigszins gewijzigd. Voetbal was niet goed en erg rommelig. Toch wist onze dapper strijdende Guy Siem de Boesjong (fan van Siem de Jong Ajax) toch weer onze Nol Reuss te bereiken door een goede voorzet. Nol nam de bal mee en scoorde beheerst door een schuiver in de lange hoek, 1-0.
Daarna ontstond een warrige eerste helft waarin velen de weg kwijt raakte en we er helaas niet meer aan te pas kwamen. Ferdi en Sjeng hielden nog enigszins de neus in de positieve richting door inzet te tonen en werklust op de mat te brengen. Nog voor de rust scoorde Noorbeek driemaal, Bjorn Robben dacht even balletje terug te koppen op onze jarige Cech die stomverbaasd de bal in de bovenhoek zag verdwijnen.
Opvallend was het vertrouwen van onze Yael in Sjeng, nadat Sjeng zich enkele malen vrij had geknokt en Yael aanspeelde bleef ons Mes maar terugspelen op the Killer....leuk schouwspel....maar er moet toch eens naar voren worden gevoetbald. Aantekening in het boekje en aandacht schenken op training.
Rust.
 
Helaas viel er in de tweede helft weinig positiefs te melden op sportief voetbalvlak. Inzet en 'kampfgeist' waren verschwunden.
Het verschil als toch wel bijna allemaal eerste jaars D (op enkele na) tegen een Noorbeker 2e jaars D was te groot. Daarbij concluderend dat er nog veel werk aan de winkel is voor onze spelers en leiders.
Doelstelling blijft dat we een TEAM en hechte groep moeten worden waarbij we voor elkaar moeten werken en iets voor mekaar over hebben, laat de een n steek vallen dan moet de ander dit positief oprapen.
Allemaal proberen de neuzen dezelfde kant op te sturen en zeker niet bij de pakken neer te gaan zitten.
Noorbeek/slenaken liep uit naar 1-5, verdiend niets op af te dingen..
Natuurlijk was er teleurstelling maar in de kleedkamer was het al gauw vergeten.
Bakje koffie en pilsje, op naar huis en nog lekker genieten van zonnetje en graas maaien. Maurinjoo had hulp gekregen van Joepie Knoest bij het gras maaien......;-)
 
Jongens, meisjes en Leiders onthoud een ding:
 
'Falen bestaat niet!'
tenzij je opgeeft....
 
en opgeven doen we niet !!!
 
Op naar de volgende trainingen en we komen er wel, zeker weten.
 
Wederom dank aan trouwe supporters en ouders en overige toeschouwers, we never walk alone !
 
Groet,
De Geullenaar.

 

Verslag Competitie wedstrijd Zwart Wit D1 - GB D1

 
Zaterdag 14 september was het dan zover, onze eerste wedstrijd in de najaarscompetitie, uit in het mooie heuvelland plaatsje Eys.
Zwart Wit D1 had zijn eerste wedstrijd gewonnen tegen de Geertruidse boys met 4-5 en waren op punten dus virtueel eerste in de poule.
Om half 11 vertrek onder in Geulle. Maurinjoo en De Kleine Generaal waren plots wat zenuwachtig omdat goalgetter Nol Reuss nog niet aanwezig was......
Gelukkig kwam hij met 2 wielen de bocht omgevlogen met "Pa Reuss" (in werkelijkheid 2 meter kleiner dan een echte reus) achter het stuur en we konden vertrekken.
Eerst hadden we, gezien de afstand, gedacht met Ryan Air te gaan,
maar dan kon onze trouwe 4-voeter supporter van Cindy en Sjeng niet mee dus besloten we maar met de auto te gaan, in kollonne van 8 auto's, mooi !
 
Na een ietwat armetierige warming-up betraden we het veld voor aanvang wedstrijd. Opstelling zoals eerste gewonnen oefenwedstrijd tegen Slekker Boys uit.
Daan de Alleskunner had zich op laatste moment nog afgemeld gezien hij met scouting vrijdagavond een rechtse directe had moeten incasseren tijdens het pokeren (gefoeteld) en niks zag door zijn oog+0(
Door afwezigheid en gebrek aan felheid, was de beginfase in het voordeel van de thuisclub.
Fysiek waren deze wat sterkere tegenstanders beter aan de wedstrijd begonnen met een sterke midmid (oranje schoentjes).
Op rechtsachter lag de zwakte bij GB en kwam zwart/wit regelmatig zeer gevaarlijk door.
Sam The Hooligan en Kyra werden er enkele malen uitgelopen, wijfelend ingrijpen door Yael het Mes en de 1-0 achterstand was een feit.
In de eerste helft een hardwerkende Ivo het Brein op rechts half liep zich het laplazerus door zowel verdedigend als in aanvallend opzicht steun te moeten verlenen aan 'Guy de (vandaag niet zijn dag hebbende) Boesjong'
en onze rechts achter verdedigers. Toch wisten we het net te vinden uit een vrije trap van 'Nol Reuss'.
Na een tackle op 'Bjorn Robben' (sjoon in gezicht) nam Nol "den frei Schoss" und abgefellscht" ins Tor; 1-1...hoop terug.
 
Maar ondanks fanatieke coaching van Maurinjoo liep het op de flanken achterin wederom mis en liep Zwart/Wit uit naar 2-1 en 3-1, we waren niet meer bij de les en de kopjes gingen hangen.
Bij een aanval van Zwart Wit nam onze vandaag 'dromerig aanwezige' Yael het Mes letterlijk het mes in de voeten en zette een sliding te laat in waardoor hun sterspeler met de oranje schoentjes op
acrobatische wijze een 'Schwalbe' op de mat legde, gevolg een penalty tegen. Helaas was onze uitstekend keepende 'Lucca Cech'  er dichtbij, maar de 4-1 was een feit.
 
Rust.
Tijdens de rust werden complimenten uitgedeeld wat goed ging en ook wat er mis ging, zo langzaam aan worden we al 'volwassen pubers' en mag er wel eens iets gezegd worden ter verbetering.
Speelkwartiertjes hebben we in de E en F mogen meemaken nu gaan we als TEAM het veld op om in ieder geval ons best te doen om te willen winnen.
Doelstelling deze najaarscompetitie is om er met zijn allen een Elftal van te maken. Hierdoor moeten de 2e jaars D-spelers en de eruitspringende betere 1e jaars D op die plaatsen worden gezet, zodat ook
de zwakkere broeders beter gaan functioneren in het ELFTAL. In voetbaltaal maak je dan een zo sterk mogelijke as (middellijn van keeper tot spits) en bouwen we dit uit met een linker en rechter kant.
Soms zullen er dus concessies moeten worden gedaan in de opstelling zoals sommige spelers gewend zijn, immers 'een ketting is zo sterk als de zwakste schakel',
en juist deze laatste moeten we dus zo sterk mogelijk maken !
 
Tweede helft.
Door niet goed luisteren naar ons "miljoenenquintet" tijdens de rust ontbrak onze wonderschone spaans getinte Kyra Guardiola plots bij het beginnen van de 2e helft.
Nadat de ruis was weggewerkt keerde Kyra terug in de verdediging.
Omzetting van Joepie Knoest op hun sterspeler "met de oranje schoentjes", en Sjeng the Killer achter in het centrum, bracht in ieder geval meer evenwicht in het elftal.
Joep speelde agressief en deelde ook af en toe een schop uit maar op deze manier schakelde hij hun aanvalsangel regelmatig uit. We zochten de aanval en langzamerhand kwamen er kansen.
Ferdi en Demi bleven hard werken en onder af en toe eens te 'puffen' vochten ze zich als 'broer en zus' door de wedstrijd heen, simpel en in dienst van elftal, pluimpje.
Een herboren Sjeng achterin het centrum stuwde bal na bal richting onze voorwaartsen. Wind wat mee, we werden sterker.
Helaas had 'Guy de Boesjong' een vrouwelijk tegenstander die Guy's kontje zo lekker vond dat zij aan hem vastgeplakt bleef en hem constant belaagde,
Guy wist zich hier geen raad mee en was voor het overige gedeelte van de wedstrijd onzichtbaar......
 
Een goed opgezette aanval over links van GB kwam via goed combinatievoetbal voor de voeten van onze Siem the Panter, goede aanname, rustig kijken en........
poef ! goed schot laag over de grond en keeper kansloos, klasse Siem ! De Kleine Generaal beet bijna van blijdschap in zijn vlaggestok van vreugde, 4-2.
Onze makkers kregen vleugels en geloofden er weer in. Lucca Cech, onze Chelsea fan, hield ons met goed keeperswerk in de wedstrijd.
Joepie Knoest maaide op zijn ouds maar toonde samen met Sjeng karakter hetgeen oversprong op hun ploeggenoten.
Met lange ballen van Lucca richting Nol probeerden we te forceren.
 
Na goed vechterswerk van Nol en een mooie passeerbeweging schopte de laatste man van zwart/wit onze goalgetter richting de St. Gerarduskerk in Wittem.........terechte pingel !
Nol nam zelf deze penalty op zijn 'Matheus', en via de handen van de keeper in de rechter benedenhoek, 4-3 !!!
We groeiden in de wedstrijd en op basis van inzet was een punt verdiend.
Na een wederom op karakter doorzettende Nol Reuss kwam deze laatste oog in oog met de keeper van zwart/wit, helaas redde deze op miraculeuze wijze en duwde de bal nog net uit zijn goal.
Jan the Hammer en Cookie probeerde de goedleidende scheids te foppen door met een speler meer de laatste minuut in te gaan.....helaas konden ze in Eys ook tot 11 tellen....
Eindsignaal, jammer verloren maar toch met opgeheven hoofd huiswaarts, goed gevochten tweede helft. Kop op! Ps zwart/wit bestond, bij navraag in kantine, uit allemaal 2e jaars D, dus goed gedaan GB !
 
Na een lekkere douche en paar bakkies koffie trokken we met onze matadoren weer huiswaarts, ouders, opa's en oma's, vrienden en bekenden bedankt voor het supporteren, tot de volgende keer.
 
Groet,
De Geullenaar.
 

 Verslag Oefenwedstrijd Slek D1 - GB D1

 
Hierbij een kort verslagje van onze eerste wedstrijd in Slek als voorbereiding op de competitie. 
Voor de eerste keer in een nieuwe samenstelling en voor de nieuwkomers in de D voor de eerste keer op het grote veld.
Vertrek boven bij de kerk in Moorveld, veel fietsers die langs reden keken verbaasd naar zoveel volk dat op de been was voor de kerk,
en dachten dat er een nieuw bedevaartsoord ontstaan was, goede opkomst van ouders en supporters, mooi zo, volgende keer wellicht naar uitwedstrijden met bus.....
Afmeldingen helaas van Luca, Ferdi en Kyra (op laatste moment getroffen door dezelfde migraine aanval waar Gregory Sedoc, de 100 meter sprinter, ook last van had).
 
Enfin, aangekomen in Slek, betraden we na de tactische bespreking in de kleedkamer het magnifieke veld dat erbij lag als een biljartlaken.
We zouden 4 x een kwartier spelen met een kleine pauze tussen de kwarten voor eea bij te stellen.
Ons elftal; uithelpende Mike als keep. Siem the Panter even achter de hand houdend.
Centraal achterin Yael het Mes en Sjeng de Killer, hier staat een duo waar zelfs messi en neymar bang van worden.
Op de flanken Demi (links) en Sam The Hooligan (rechts) stond er een solide verdediging met technische vaardigheden voor de opbouw.
Het middenveld met Daan de Alleskunner, Joepi Knoest, Ivo het Brein. Voor op links Bjorn Robben (Baas van Snuf), Guy de Boesjong op rechts en Nol de Reusachtige in de punt.
 
De technische staf bestaat dit jaar uit een quintet miljonairs die het GB-bestuur nog net voor de transferperiode heeft kunnen binnenhalen;
- Bol de Kleine Generaal; afkoopsom 5 miljoen van het Russische Anji;
- Luud Guardiola; vond dat ze in Munchen te harde broodjes bakten en vertrok nog voor de Bundesliga begon;
- Jan The Hammer; verdient al jaren zijn miljoenen door klusjes op te knappen en neprekeningen uit te schrijven bij bejaarde Geullenaren;
- Cookie Kusj; al jaren op handen gedragen door Clubicoon en groot voorzitter Tis en onder de tafel door de zwarte Euro's doorgesluisd krijgt;
- Maurinjoo; verdient meer dan dat ie krijgt, kan het daardoor niet langer dan 1 jaar bij de europese topclubs uithouden.
 
De wedstrijd zelf.
Met mooi combinatievoetbal begonnen we verbazend goed aan de game. Een sterke as, Yael-Sjeng-Joep-Nol, liet zien dat we goed stonden in positie.
Helaas was de tegenstander wat minder of waren wij zo goed ? Al snel scoorden we erop los door mooi samenspel, met name Nol de Reus (fan van Reuss Borussia Dortmund) maakte het verschil in de aanvallende punt door zijn sterkte, snelheid en techniek. Niettemin werd hij in de aanvoer van ballen goed bijgestaan door de flankspelers.
Slekker boys en girls konden weinig er tegenover zetten. In de eerste 20 minuten kwam de tegenstander er niet aan te pas. Daan was heer en meester op linkshalf en strooide met passes ala good old Arnold Muhren.
De coaches hoefden maar weinig bij te spijkeren. Helaas wist de goedfluitende Dre Webb van de Slek niet dat we 4 x een kwartier zouden spelen en liet maar door en door spelen......na ingrijpen dan toch eerste rustmoment.
Ga zo door jongens en meisjes. Tussenstand 0-4.
 
Het tweede stuk wedsrijd was een stuk minder, waarin wat twijfel en vermoeidheid zichtbaar werd, ook werden de posities op het veld niet meer bezet zoals in het eerste gedeelte. Gevolg geen samenspel meer, wat hangende kopjes en overmoedigheid. Posities houden en rust aan de bal waren even van het strijdperk verdwenen.
Toch wisten het net wederom 2 x te vinden. Een paar kritische uitbranders van Maurinjoo en Bol de Kleine Generaal moesten weer de neuzen in dezelfde richting krijgen.
 
In het derde deel liepen we over onze tegenstander heen doordat we de posities beter bezetten en het combinatievoetbal weer hanteerden.
Mooi, eerste uitzege; 0-11.
Doelpuntenmakers; Nol 4x, Bjorn 4x, Sjeng 1x, Ivo 1x, Siem 1x.
 
Technische staf tevreden en voor komende week op training dinsdag combinatievoetbal verder uitdiepen, afwerking goal. Donderdag hebben we een presentatie van een KNVB official in de kantine ipv training.
Oefenwedstrijd tegen de C in de planning. Nadere info volgt nog op training of via e-mail.
 
Jongens en meisjes, Prettig Weekend :-)).
Kyra beterschap.
 
De Geullenaar.

Energievergelijken

Vergelijk de energieprijzen op gaslicht.com

SPONSOREN

 • bours1.jpg
 • menshop.jpg
 • rosier.jpg
 • csm.jpg
 • paulpenders.jpg
 • meijers.jpg
 • bloomerie.jpg
 • autoservice.jpg
 • andi_druk3.jpg
 • odekerken.jpg
 • rovi.jpg
 • dolmans.jpg
 • pluymaekers1.jpg
 • nicolaes.jpg
 • gamma.jpg
 • factory.jpg
 • ah.png
 • viaviela.jpg
 • santho.jpg
 • louwet.jpg
 • meinke.jpg
 • m.kraft.jpg
 • ossel.jpg
 • boschke.jpg
 • meijerglashandel.jpg
 • hemelke.jpg
 • simenon.jpg
 • ginkgo.jpg
 • epm.jpg
 • howicon1.jpg
 • martens.jpg
 • bosten.jpg
 • franssen_1_1.jpg
 • vissers.jpg
 • ruyl.jpg
 • frissen.jpg
 • dejong.jpg
 • bdsign.jpg
 • kikken.jpg

KLEDINGSPONSOREN

 • andi_druk3.jpg
 • bosten.jpg
 • gaolenaer.jpg
 • hepke.jpg
 • kraft.jpg